Kde se najíst na Filipínách
Pokud se na Filipínách chcete stravovat jako místní, můžete navštívit zdejší vývařovny. Často se jím přezdívá "hrncárna", protože se většinou jedná pouze o plotýnku s obřím hrncem. Hrncárny jsou nejlevnějším způsobem, jak se na Filipínách najíst.
Filipínská kuchyně a co musíte ochutnat
Filipínská kuchyně je velmi založená na mase a hlavní přílohou bývá rýže. Mezi oblíbené místní speciality patří adobo, dušené vepřové či kuřecí maso s česnekem, octem, sójovou omáčkou a kořením. Určitě nezapomeňte ochutnat ani kare-kare, hovězí maso s arašídovou omáčkou a zeleninou nebo lumpia, což jsou smažené jarní závitky plněné masem a zeleninou. Odvážlivci mohou vyzkoušet místní specialitu balut, která obsahuje vejce s částečně vyvinutým zárodkem.
Mezi nejoblíbenější dezerty se řadí kokosový koláč buko pie a halo halo, což je zmrzlina nebo ledová tříšť s ovocem, fazolemi a kukuřicí politá mlékem. Nenechte si ujít ani tropické filipínské ovoce, které má výbornou chuť.
Z nápojů nezapomeňte ochutnat místní pivo San Miguel a Red Horse. Určitě vyzkoušejte i místní rum Tanduay.
Ceny v restauracích
V levnější restauraci zaplatíte za porci jídla kolem 50 Kč. Pokud se vydáte do lepší restaurace očekávejte 100 - 200 Kč za chod. Místní pivo vás vyjde na 20 - 50 Kč.