Může to být zmatené. Vstup bez víza, jeden vstup, více vstupů. Jak to funguje, když odjedu a vrátím se? Kde si o vízum zažádat? Thajsko nemá zrovna jednoduchý systém a druhý víz mají každé své podmínky. V dnešním článku se to pokusíme objasnit.

 

 

 

Získejte cestovatelské tipy jako první!
Zájezdy na last minute přes cestovní kanceláře až se slevou 70%, naleznete zde

 

 

Vstup bez víza

Pokud jedete do Thajska na krátkou dovolenou není co řešit. Od roku 2011 nepotřebujete vízum, pokud na území státu trávíte méně než 15 dní. Potřebujete jen pas platný ještě 6 měsíců po opuštění země a prokázat finanční prostředky ve výši 10 000THB na osobu nebo 20 000THB na rodinu.

Jestli se chcete ten rok vracet nesmí vaš pobyt v Thajsku bez víz přesáhnout 90 dnů za 6 měsíců.

 

Pokuta při překročení povolení pobytu

V případě, že se vám dovolená protáhne zaplatíte pokutu 500THB za den. Minimální výše pokuty je 1000THB a nejvíce můžete zaplatit 20 000THB. 

Bez platné zpáteční letenky vás také mohou vyhostit.

 

Žádost o vízum

Pokud vaše doba pobytu přesahuje 30 dní musíte si zažádat o vízum. Platnost víza je až na 6 měsíců a na území Thajska můžete strávit 60 dní. Stojí 5000THB. 

 

Kde žádat

O vízum žádejte buďto na velvyslanectví v Praze nebo na ministerstvu zahraničních věcí Thajského království.

Velvyslanectví v Praze najdete na této adrese: Romaina Rollanda 481/3, 160 00 Praha 6 – Bubeneč-Praha 6, tel: 220 570 055.

Víza do Thajska
Štítky:        

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *




Získejte cestovatelské tipy jako první!